Sobota 27. dubna

23:00 – 00:00
POTICHU

Neděle 28. dubna

00:00 – 05:00
NOČNÍ MIX
05:00 – 09:00
FOLKLOR
09:00 – 12:00
DOPOLEDNÍ MIX
12:00 – 16:00
ART
16:00 – 18:00
JAZZ
18:00 – 23:00
VEČERNÍ MIX
23:00
POTICHU
23:00
POTICHU

Celý program
Rubriky

Lenka Szabó Hrůzová vydává album. Poslouchejte v nedělní předpremiéře ve 20.00

Zpěvačka Lenka Szabó Hrůzová, známá také pod přezdívkou Lo, vydává 1. prosince své dlouho očekávané debutové album. Vítězka druhého ročníku soutěže Hlas Česko-Slovenska své album nahrála se svou kapelou LoGarytmy. Album obsahuje mimo jiné skladbu Rouhání, která získala loni ocenění Zlatá Dvanáctka v hitparádě Českého rozhlasu 2. Celé album s názvem Podivín svět odvysílá internetové Rádio Ostravan v exkluzivní premiéře v neděli od 20 hodin.

Lenka Lo Hrůzová, která žije v Kopřivnici, po vítězství v Hlasu Česko-Slovenska v roce 2014 nevyužila nabídek velkých společností, což zpomalilo její hudební kariéru, ale v konečném důsledku tento krok umožnil zpěvačce v klidu řešit její tehdejší potíže s hlasivkami a umožnil jí přemýšlet o vlastní cestě.

„Debutové album představuje průřez tím, čemu se Lenka věnovala od doby svého vítězství v Hlase Česko-Slovenska. Jsou na ni jak prvotiny vlastní tvorby kapely, tak i kusy, které jsme natáčili letos a na kterých jsme spolupracovali s hudebním skladatelem Vladimírem Figarem mladším a hudebníkem, textařem a skladatelem Janem Matějem Krnínským,“ říká lídr kapely LoGarytmy a Lenčin manžel Honza Szabó.

Album obsahuje také písně, které vznikly ve spolupráci s Paulem Richmanem. Ve skladbě Pro krásu růže, která album uzavírá a kterou již Rádio Ostravan vysílá několik týdnů v hlavním bloku, hostuje Chrámový sbor Velešín, houslistka Lenka Abrožová a na bicí zaskakoval Jiří Štangel. Jde o úvodní píseň k právě vznikajícímu desetidílnému historickému seriálu Krčín, ve kterém Lenka Szabó Hrůzová i hraje.

Natáčení desky probíhalo ve studiu Borise Carloffa v Praze, studiu Prodigy v Českých Budějovicích a v S-Tone Studiu ve městě Sosnoviec v Polsku s Rafalem Nowakem, který se postaral i o finální mastering.

Nové album Lenky Szabó Hrůzové poslouchejte v neděli od 20.00 hodin, oficiálně pak vychází až v úterý, kdy bude mít premiéru takové nový Lenčin videoklip, který bude zveřejněn na jejím YouTube kanále.